dinsdag 15 mei 2018

Openluchtklassen 3de graad: Dinsdag 15 mei 2018

Onze eerste nacht is prima verlopen. Iedereen lag op tijd in bed en we werden pas wakker wanneer de juffen en meesters ons kwamen wakker maken.

Vandaag zijn 5A en 6A met de trein naar Brugge getrokken om Brugge via een fotozoektocht, historisch te verkennen. De jongens en meisjes van 5B en 6B trokken naar het kasteel van Loppem met zijn beroemde doolhof. Gelukkig vond iedereen de uitgang van de doolhof.

Na een intensieve voormiddag konden we uit een aantal activiteiten kiezen. Ze konden onder andere op bezoek gaan bij beauty farm "Bea", maar ook sport en spel stond op het programma.
Nadien gingen de kinderen van het 5de leerjaar op stap met de heks "Epona"! Ze leerden heel veel bij over de planten, bomen en de werking van bepaalde planten en kruiden. Ze ontdekten ook welke boom bij hun paste aan de hand van hun verjaardagsmaand.

De kinderen van het 6de leerjaar zijn helemaal ondergedompeld in de wereld van de bloemetjes en de bijtjes. De imker legde heel de levensloop van een honingbij uit.

Zewerden vandaag voor al hun harde werk beloond met overheerlijke frietjes! Smullen maar!

Op naar morgen!