woensdag 12 december 2018

Sinterklaas op bezoek in de dorpsschool

Donderdag 6 december, iets over negen.......
De spanning stijgt, want groot en klein kijkt uit naar het bezoek van Sinterklaas aan onze school.
Eindelijk daar is hij dan. In een mobilehome komt hij de speelplaats opgereden, vergezeld van drie Zwarte Pieten, die meteen snoepjes in het rond gooien.
Het valt ons op dat er één Piet geen schoenen, maar zakjes aan zijn voeten heeft.
Blijkbaar zijn Zwarte Piet zijn schoenen verdwenen, gestolen misschien ?  Niemand weet waar de schoenen zijn, maar we willen wel helpen met zoeken.  Ondertussen krijgt de Piet slippers uit de verkleedkoffer van de kleuters. Een andere Zwarte Piet loopt de hele tijd geheimzinnig te lachen met Piet zijn verdwenen schoenen en zegt dat, als we opdrachten doen, we de schoenen zeker zullen terugvinden....
Klimmen als Sint en Piet op de daken, verkleden als Zwarte Piet, snoepjes maken, spelletje uitvinden, rekenen en een dansje leren.  Met al deze opdrachten gaan de kleuters en de kinderen van 1B  en 2AB aan de slag, in de hoop zo de schoenen terug te krijgen/vinden.

Sint en zijn Zwarte Pieten brengen ook een bezoekje aan 3e, 4e, 5e en 6e leerjaar, waar ze telkens verwend worden met een liedje. De Sint is natuurlijk niet met lege handen gekomen.  Een kist met verfrollen, verfpotten én noppen om een klimmuur te maken is het kado  devoor kinderen van "de grote speelplaats".

Vervolgens gaan ze langs de kleuterklassen en 1B en 2 AB om te kijken hoe goed de kinderen de opdrachten hebben gedaan.  Sinterklaas en zijn Pieten zijn erg  onder de indruk van hoe goed de kinderen alles hadden uitgevoerd.  Bij het uitdelen en openmaken van de kadootjes vonden de kinderen van 1B en de kleuters van 2KD een schoen tussen hun speelgoed..... Hoe gek was dat, het waren inderdaad de schoenen van Zwarte Piet.  Die was  heel blij, maar wist meteen dat Pakjespiet er voor iets tussen zat. Pakjespiet had inderdaad de schoenen ingepakt en bij het speelgoed verstopt.
Eind goed al goed en bovenop het speelgoed voor de klas kregen we ook nog speelgoed voor de speelplaats.
DANK U SINTERKLAAS EN ZWARTE PIETEN !!!!

Klik hier om alle foto's te bekijken.